Bu gençler 'SosyoManya'

4.01.2013 09:29:00
Bu gençler

Her biri farklı iş kollarında çalışan bir grup genç, sosyal sorumluluk adına ‘SosyoManya’ adlı proje geliştirdi.

Projeye göre, Türkiye’de ve dünyada yapılan veya yapılacak olan yalnızca sosyal sorumluluk haberinin yer aldığı bir haber portalı kurulacak.

Bu portal sayesinde projeler duyurulacak. Hedeflenen amaç ise sosyal medyanın gücü ile daha çok kitleye ulaşarak yardım halkasını büyütmek. Haber portalının bir de e-dergisinin çıkarılacağının da müjdesini veren SosyoManya kurucusu Burak Aksoy, yapacakları proje ile Türkiye’de bir ilki başarmak istediklerini dile getirdi.

İnternet sitesinde yer alacak haberin tamamı sosyal sorumluluk projelerinden oluşacak.

Hazırladığı projeyi duyurmak isteyen kurum, kişi ya da kuruluşlar projeye dahil olabilecek.

Ayrıca SosyoManya ekibi kendi başlattığı ve uygulamaya aldığı projeleri de yine site üzerinden duyurarak özellikle İç Anadolu bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Herhangi bir kurum, kişi ya da siyasi görüşe bağlı olmadan özgürce çalıştıklarını aktaran Aksoy, “Projemiz yurtiçi ve yurtdışında yapılan sosyal sorumluluk projelerini duyurmak açısından Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor, ekip olarak amacımız bu projeleri daha çok kişiye duyurarak sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlamak. Yakında yine bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk sosyal sorumluluk e-dergisini çıkaracağız ” dedi.

SosyoManya

www.sosyomanya.com

www.facebook.com/sosyomanyaprojesi

www.twitter.com/sosyomanya