Mısır ve Suriye'deki Zulme Tepki Mitingi

8.09.2013 13:04:00
Mısır ve Suriye

 "Adalet ve Hürriyet Hareketi" isimli oluşum tarafından Niğde'de dört gündür devam eden etkinlikler, Mısır ve Suriye'de yaşanan zulme tepkiler mitingi ile devam etti.

İmam Hatip Meydanı'nda polisin çevre güvenliği aldığı etkinliğe AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, tertip komitesi üyeleri ve Niğde halkı katıldı. 

Grup Yürüyüş'ün de bir konser verdiği mitinge konuşmacı olarak İstanbul'dan Ramazan Kayan katıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklama yapan gönüllü Harun Kaya, "Adalet ve Hürriyet hareketi olarak özellikle bölgemizde Suriye ve Mısır olmak üzere yaşan zulümlere kınamak amacıyla buradayız. Mısır'daki halkın hür iradesiyle seçilmiş olan bir hüküHABERICERIK askeri darbe yoluyla devrilmiş olmasının kabul edilemez bir şey olduğu haykırmak için buradayız" dedi.

Mitingde Ramazan Kayan Hoca'nın konuşması esnasında duygulu anlar yaşandı. 



Mitinge gelen vatandaşlar ellerinde Rabia işaretli dövizlerle, Rabia'nın fotoğraflarıyla 'darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacaklar' seslenişi yükseldi.

Ramazan Kayan Hoca, İslam coğrafyasında yaşanan acıları, alınması gereken tedbirleri anlattı. Konuşmasında bizzat şahit olduğu olayları anlatması dinleyicileri derinden etkiledi. Özellikle Mısır, Suriye ve Arakan'da yaşanan acılı olayları anlatırken özellikle ümHABERICERIK uyanışı, direnişi ve dirilişi üzerinde durdu. Evrensel İslam kardeşliğine işaret etti.

Konuşmanın bitiminde etkinlik Grup Yürüyüş'ün konseriyle devam etti.

Mısır ve Suriye'de yaşanan zulmü lanetleyen katılımcılar, Grup Yürüyüş'ün verdiği konseri ilgiyle dinledi ve olaysız bir şekilde dağıldılar.