40 Hadis 40 Yazar

16.09.2013 13:43:00
40 Hadis 40 Yazar

 Şair Nurettin Durman, 40 yazarın 40 hadisini bir araya getirdi. Ares Yayıncılık'tan çıkan 40 Hadis 40 Yazar kitabı hadislere edebiyatçıların bakış açısını yansıtıyor.

Ramazan'ın sonuna yaklaşırken  Nurettin Durman bir kitapla çıkageldi okurlarının karşısına: "40 Hadis 40 Yazar".

Yazarların, şairlerin, çizerlerin hangi hadisi şerifi seçtiklerini ve hadisi günlük hayatla, edebi duyarlılıkla nasıl yorumladıklarını bu kitapta bulacaksınız.

Kitapta Yer Alan 40 Yazar  

İşte kitapta yer alan 40 yazar: Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, Ali Haydar Haksal, Arif Ay, Mustafa Özçelik, Ferman Karaçam, Hasan Aycı, Ümit Aktaş, Ahmet Mercan, Recep Garip, Bestami Yazgan, İbrahim Eryiğit, Şakir Kurtulmuş, Yıldız Ramazanoğlu, Şeref Akbaba, Adem Turan, Cihan Aktaş, Mehmet Nuri Yardım, Nurullah Genç, Cemal Şakar, Müştehir Karakaya, Sadık Yalsızuçanlar, Arif Dülger, Süleyman Çelik, Şaban Abak, Cevat Akkanat, Hüseyin Akın, Ayla Abak, Hicabi Kırlangıç, Ali Emre, Özcan Ünlü, Ali Ayçil, Mustafa Oğuz, Sıddık Ertaş, Hakan Arslanbenzer, Mehmet Aycı, Yusuf Çağlar, İbrahim Paşalı, Ahmet Örs, Asım Gültekin, Zafer Acar.

Herkes çok samimi, çok içten bir şekilde yazmış

Nurettin Durman kitabın yapılış amacını şöyle açıklıyor: “Biz bu derlememizde Asr-ı Saadet’ten günümüze kadar gelen hadis okuma ve anlama cihetinde İslam kültüründe var olan bir hadis edebiyatı hatırlatması eşliğinde 40 hadisi 40 yazarımıza tevdi ederek yazmak istedikleri o hadis çerçevesinde izah ve yorumlarını alma yolunu tercih etmiş olduk. Böylece gelenek olarak bir âlimin veya şairin yazarın geçmişte bir başına 40 Hadis şerhi çalışmalarını biz bu defa bir ilk çalışma olarak edebiyatçılarımız arasından 40 yazarımıza yazdırmış olduk. Niyetimiz İslami duyarlığı, İslami bakış açısını hadisler eşliğinde yazarlarımızın kaleminden süzerek bir araya getirmekti.”