Yedi İklim dergisinin 282. sayısında...

5.09.2013 15:55:00
Yedi İklim dergisinin 282. sayısında...

 Yedi İklim, Eylül 2013 

Yedi İklim’de bu ay yakın zamanda ‘Savrulan’ adlı kitabıyla gündeme gelen Selvigül Kandoğmuş Şahin dosyası yer alıyor. Dosyaya Ali Haydar Haksal : Gerçek ile Gerçeklik Arasında Selvigül Kandoğmuş’un Öyküsü,Osman Bayraktar : Selvigül Kandoğmuş Şahin: Bir Aile Öykücüsü, Münire Daniş : Gelecek Öykü, Fatih Pala : Acıların Taç Edildiği Öyküler Kitabıdır Savrulan, İbrahim Eyibilir : “Kurban Olam Kalem Tutan Ellere”, Yusuf Tosun : Gürül Gürül Akan Bir Nehir başlıklı yazılarıyla katkı sunuyor. Fatma Rânâ Çerçi’nin Selvigül Kandoğmuş Şahin ile ‘içinde bulunduğumuz zamana, hayatın gerçeklerine ve gereklerine dair yaptığı söyleşi ise dikkat çekici.

Nurettin Durman; Cebrail, Erkan Kara; Bahçeni Fark Etmekti Yaz, Suavi Kemal Yazgıç; ÖmürMehmet Özger; Öksüz Minare, Gökhan Serter; Ziyan, Recep Seyhan; Hanfes’in Toprakları, Fatma Şengil Süzer; Bir Varmış Bir Yokmuş, Ahmet Tahsin Erdoğan; Neyin Hikâyesi, Ferhat Toka; GDO başlıklı şiirleriyle bu sayının şairleri.

Hasan AycınMustafa Cemil EfeÖzden Aydın ve Serap Ekizler her sayıda olduğu gibi çizginin gücünü ispat eder gibiler.

Veysel Akdoğan’ın Ebû Talib. b. Abdülmüthalib’in Kaside-i Şib’iye, Hatice Çay’ın Emily Dickinson’ın Umut Bir Nesnedir Kuş Tüyleriyle ve Serkan Doğan’ın Rainer Maria Rilke’den Komşu başlıklı çeviri şiirleri yer alıyor.

İsmail Demirel;  Kültür Bakanlığı’nın “Sezai Karakoç” kitabı üzerinden Üstad hakkında yeni keşiflerden söz açıyor. Hüseyin Alemdar; Dünya Vakti / Vicdan Türküsü Sosyal Ekinci İnceliği, Mete Çamdereli; Bosna, Avrupa’nın Müeddep Siması yazılarıyla, Selvigül Kandoğmuş Şahin;  İnşirah’a Uymak ve Hüner Şencan; Mokan başlıklı öyküleri okuruyla buluşuyor bu sayıda. Yeni okumalar ve değiniler bölümünde ise Erkan Kara, İbrahim Coşkunve Hatice Çay imzalı yazılar bulunuyor.

Yedi iklim son sayfalarını ise Yasin Vurgun’un hazırladığı Dizin’e ayırmış durumda.

Topraklarımızda yakılan ağıtlar bir gün dinecek ve dünya yeni inşirahlara uyanacak umuduyla iyi okumalar.


İrtibat:
www.yediiklimdergisi.com
yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com

0 216 352 49 77 
0 533 310 88 83
0 535 866 65 58