Dergiler, iyi ki geldiler !

5.08.2013 11:58:00
Dergiler, iyi ki geldiler !

 


Edep, 42

 
Edep'in Ağustos sayısı çıktı.

Derginin bu sayısında Arif Ay'ın "Kırıla Kırıla" şiiri dikkat çekiyor.

Ziya Işıklı "Gece" başlıklı denemesiyle gündeme damgasını vuruyor.

Eyüp Önder "Lirik Çıngılar"da Mısır'daki şehadeti konu alıyor.

Arif Ay "Gün Dökümleri"nde güncele ilişkin konulara değiniyor.

Elif İnceli "Edep'e Gelenler"de Mehmet Baş'ın "Tabirsiz Rüyalar" ve Mustafa Ruhi Şirin'in "Güneşe Yol Yapan Çocuk" kitaplarını tanıtıyor.

Zeynep Okur "Altı Çizili Satırlar"da Seyit Kutup'tan bir alıntıya yer veriyor.

Musa Deniz'in "Mehmet Akif İnan ve Şiiri" başlıklı yazısı bu sayıda sona eriyor.

Halis Emre'nin "Necip Fazıl'ın Bitmeyen Savaşı" başlılı yazısı bu sayıda da sürüyor.

"Güldeste"de Ahu, Enderunlu Vasıf ve Erdal Çakır'dan dizeler yer alıyor.

Ayrıca "Rivayet Ola ki" ve "Tılsımlı Satırlar" köşelerinde ilginç HABERICERIKler dikkat çekiyor.

 
 
Türkiye Günlüğü dergisinin Bahar 2013 tarihli, 114. sayısı çıktı.

Derginin bu sayısında "Çözüm Süreci"hakkında yazılan düşünce yazıları önemli bir toplam oluşturuyor. "Ümîd ile Korku Arasında" son gelişmeleri anlamaya, anlatmaya çalışan yazılar.
 
 

Akpınar dergisi 8. yılında...

Niğde'den ses veren Akpınar dergisinin 46. sayısı çıktı.

İrtibat:
Yeni Çarşı İş Merkezi B Blok No:1/5 NİĞDE
ismailozmel@hotmail.com
0388 2131250
 
 
 

 
Kahramanmaraş’ta yayım hayatına devam eden Kuyudaki Koro Dergisi’nin yaz sayısı  çıktı. Temmuz 2013’de 7. sayısına ulaşan Kuyudaki Koro’nun bu sayısında Hüseyin Atlansoy Cevdet Karal, Erdal Çakır, Mehmet Aycı, Bünyamin K. , Hayrettin Orhanoğlu, Sedat Umran Ümit Güçlü, Samet Altıntaş, N.Cihan Taşan, İlhan Kayhan, Ertuğrul  Demir, Ali Berkay ve Ali Çotu’nun şiirleri yer alıyor.

Aynı zamanda genç yazarlara da yer veren derginin bu sayısında  3 tane söyleşi yer almakta . Söyleşiler şair-yazar Hakan Arslanbenzer, İspanyol ressam Malules Fernandez ve Birleşik Ressamlar Derneği Başkanı ressam Mehmet Ali Doğan  ile yapılmış.

İlk sayısından itibaren görsel bir şölen sunan derginin bu sayısındaki görseller Malules Fernandez , Mehmet Ali Doğan ve Bünyamin K.’nın  resim ve fotoğraf çalışmalarından oluşmakta.

       Dergiye düz yazıları ile katkı yapan diğer isimler ise şöyle: Zeynep Arkan, Mehmet Erikli, Elif Genç, Abdussamed Geçer , Elif Pınar, Ali Berkay, Rabia Pekpak, Özgür İren Bayram, Engin Elman ve N. Cihan Taşan ve Samet Altıntaş.

      Ömer Yalçınova, bugüne kadar yapılan Gılgamış Destanı çevirilerini incelerken Ümit Güçlü ise Cahit Koytak şiirini inceleyen bir yazı kaleme almış.
 
 

Mostar olarak 101. sayımızda "İşini Değil Eşini Bulan Kazanır" diyerek evlilik meselesini kapağımıza taşıdık.  Kapak yazımızı Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı.
 
Mehmet Raşit Küçükkürtül, TiyatrocuAhmet Yenilmez ile ilgi çekici bir söyleşi yaptı. Emre Baştuğ “Zaman İçinde Zaman” başlıklı araştırma röportaj yazısıyla, Mümin Munis “Azad Yokuşunda Bir Veli”, Muharrem Yeşilyurt“Milleti İçin Yaşamanın Ustası Olmak”,Sedat Bayraklı “Amerikan Yasakları” ve “Evlilik Âdetleri” Sulhi Ceylan “Zamana Hapis Olmak”, Süleyman S. Şahin “Japon Sineması” ve Argun Cevher Önce “Olmasaydı Bazı Şeyler”, Beyaz Arif Akbaş “Dîvân-ü Lûgâti’t-Türk’ün İzinde Ali Emîrî Efendi” isimli yazılarıyla sizlerle buluşuyor.
 
Dergimizin en önemli bölümü olan “Tezgâh” bu ay sizlerden gelenlerle daha bir hareketli oldu ve gün geçtikçe profesyonel bir edebiyat yayını olmaya doğru da gidiyor. Tezgâh’da bu ay yazı gönderen okuyucularımızdan seçtiğimiz HABERICERIKleri sizlerle paylaştık. Muhammed Emin Selvi’nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması “Büyük Çarpışma” sizleri bekliyor. 
 
Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. “Gençliğin Gündemi”, “Kitap”, “Külliyat”, “Öğrenci Günlüğü”, “Bilişim”, “Rahle”, “Kırkambar”, “Bulmaca”, “Tarih Diyalogları”, “Çizgi Hikâye”, “Çizgili Düşler” ve“Zaman Zaman İçinde” bölümleri de ilginizi bekliyor.


Abdullah Birokur, bildirdi...

Kaynak: 
http://dergilik.blogspot.com/