Hayat hakkında ilham veren bir roman

5.08.2013 03:25:00
Hayat hakkında ilham veren bir roman


Değerli okuyucular bu makalemde, öykü yazarı Duran Çetin yeni kitabını sizler için tanıtmaya gayret göstereceğim. Zira kitaplar bizim için çok önemlidir. Kitap okumak zihin dünyamızı besler.

“Muhteşem Yükseliş” isimli eser Konya merkezli Karatay Akademi Yayınları tarafından okurun beğenisine sunuldu.

Bu roman,  değerler eğitimine kapı aralıyor…

Hep mücadele içinde geçmiş hedefi olanların hayatları.

Romanı okuduğunuzda mutlu olmak ve huzurlu günler içinde kaybolmak için gerekenin ne olduğunu da çoktan anlamış olacaksınız.

Herkesi şaşırtan ve hayat felsefesini ortaya koyan o müthiş cevabını veriyordu Ebu Zer Gıfarî:

 

“Senin kölelikten kurtulmanı ben de isterim ama ben altın dolu keseyi alırsam; sen hür olacaksın ve ben köle olacağım.” Romanla köleliğimizi de sorgulayacak ve hayatın daha anlamlı olması için iç dünyanızdaki değişiklikleri bir bir yudumlayacaksınız.

 

En çok sevdiğimizi feda edebilmenin öyküsü var romanda. Ya da hiç feda edilmemesi gerekenlerin…

 

İnançlarından taviz vermeye başlayan Basri Ağa’nın değerlerini birer birer kaybediş öyküsünün hazin sonuçları…

 

Muhteşem yükselişin hikâyesi bu! Çünkü en büyük olmayı kafaya koymuştu. En büyük... Ve büyük denizlerde boğulmak...

 

Peygamber duasıyla zengin olan sahabe Salebe'den, gerçek aşkın ne olduğunu yaşayan peygamber aşığı Ebû Zer-i Gıfârî'nin ilginç hayatına kadar sarsıcı ve zihinlerdeki inkılâbı gerçekleştirecek bölümler ile yoğrulan roman…

 

Sonrası unutamayacağınız ve her anınızı sorgulayacağınız bir serüven. Muhteşem Yükseliş'in neyi ifade ettiğini okuyunca anlıyor ve geçmişinizi değerlendirme ihtiyacı hissediyorsunuz.

 

Bu roman herkese çok şey söylüyor. Oku beni diyor… Okuyanlar, özellikle Sorumluluk, Yardımseverlik, Adalet, Dostluk, Doğruluk, Sabır, Saygı ve Öz Denetim gibi konularda eğitilmiş olacaklar… Değerler eğitimine katkı yapan roman okuyucularını bekliyor.


Ziya Gündüz, yazdı...