Genç Bakış?ın 20. sayısı çıktı

5.06.2013 12:17:00
Genç Bakış?ın 20. sayısı çıktı

   Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin yayın organı Genç Bakış dergisinin yirminci sayısı çıktı. On yıldır Niğde’nin eğitim ve kültür hayatında önemli bir yere sahip olan dergi, kapak konusu olarak “2023’ün Niğde’si” başlığı altında kentin geleceğini işledi.

    Genç Bakış’ın başyazısında Okul Müdürü Bayram Özer “Hayalin Sınırı Var mı?” isimli yazısı ile insanoğlunun hayalleri ile var olduğunu anlatıyor. Uğur Arıbaş “2023’ün Niğde’si” başlıklı kapak yazısında Niğde’nin gelecek on yılına dair öngörülerine ve beklentilerine değiniyor. Tarık Velioğlu’nun ilahi aşkı yazdığı “Aşkı Kimseye Sorma Aşkın Kendisine Sor” adlı yazısına yer veriliyor. Ali Rıza Yalgın’ın bir yazısında “Niğde’nin Son Yörükleri” anlatılıyor. Emine Nur Kaya’nın özgün şiiri sayfaları süslüyor. “Dağda Usta-Çırak İlişkileri” Cengiz Kayacılar tarafından ironik bir anlatımla sunuluyor. Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan ile yapılan röportaj okurlara aktarılıyor. Okulun mezunlarından Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Sema Aybar bu sayıya konuk olmuş. Derginin orta sayfasında Niğde Lisesi’nin 1949 tarihli açılış fotoğrafına yer veriliyor. Niğde’nin tanınmış seyahat firması Acar Seyahat’in Onursal Başkanı ve yılların şoförü Muharrem Acar ile yapılan söyleşi kaleme alınıyor. Aslıhan Coşkun, 2023’ün Niğdesi’ne “Ya Kaybedeceklerimiz” başlığı ile farklı bir bakış açısı geliştirmiş. Onuncu yılına ulaşan Genç Bakış dergisinin öyküsü “10 Yıl 20 Sayı” yazısı ile okurlara sunuluyor. Niğde’nin yetiştirdiği değerlerden ilk çağ düşünürü Tyanalı Apollon’u Yılmaz Sali ve Fuat Güngör anlatmış. Bu sayıda Gülben Eker ve Melisa Nur Şahin, Niğde’nin en güzel yerlerinden biri olan Kayardı Vadisi’ni ele almış. Ragıp Önen, Bor’un geçmiş dönemlerdeki önemli bir özelliği olan “Bor’da Barut Fabrikaları” nı yazıyor. “Geleneksel Niğde Evleri” Mahmut Altuncan’ın kalemi ve Mehmet Çağıl Tural’ın fotoğrafları ile derginin sayfalarında hayat bulmuş. Öğrenciler, 2023’ün Niğde’sine dair düşüncelerini Ömer Şakar’ın birer cümlelik derlemesi ile ifade ediyor. “Serbest Kürsü” ve “Okulumuzdan haber” bölümünde okulun ve öğrencilerin çalışmalarına yer verilmiş.

Örnek gösterilen bir çizgide yoluna devam eden Genç Bakış dergisi, geniş okuyucu kitlesi ile birlikte konu seçimi, görsellik ve istikrarlı yayınları ile Niğde’de dergiciliğin marka isimleri arasındaki yerini koruyor. Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin 10 yılda 20 sayıya ulaşan dergisi Niğde içinde olduğu kadar dışında da büyük ilgi görüyor.

Uğur Arıbaş