Her şeye rağmen

5.06.2013 11:31:00
Her şeye rağmen


YAŞANANLAR KARŞISINDA BİR MUHASEBE


Gözü dönmüş canilere el veren haşmetlilerin hevesleri kursağında kalasıya kardeşlik. Ölesiye dostluk… Yok olasıya varoluş ve her dem yeniden diriliş!

Ahlaksızlığın binini bir para eden, insanlığı eskici pazarlarına düşüren edep yoksullarının rağmına dostluk!

Bin yıllık mirası tükettikten sonra kötü kötü sırıtan karanlık köşe sırtlanlarının inadına büyük millet şuuru!

Yok oluşa ramak kalmışken kurtarıldığı halde gözünü kin bürümüşlerin kinlerinde boğulasıya muhabbet, fedaicesine muhabbet, tükenişine muhabbet!

Yağmacı ayyaşların, bozguncu fesatların, millet düşmanı zorbaların akıllarının almayacağı miktarda merhamet, her şeye rağmen merhamet, inadına merhamet!



Evet, dostlar tahriklere kapılmayalım, ellerine patlamış mısırını almış, kardeş kavgasına başlamamızı bekleyen derin çıyanları mutlu etmeyelim. Allahtan umulur ki o derinlikten çıkamazlar da sesleri kısılır.

Bu milletin huzuruna, kardeşliğine, muhabbetine düşman fesat odakları yine işbaşında. Düşmanlık kazanları kaynatılıyor tekrar…

Ve tabii ki…
Atalarımız: "Kişi noksanını bilmek gibi irfan olmaz." demişlerdir. Şöyle bir kendimize de bakmamız lazım değil mi sizce? Acaba bizim de bir kusurumuz var mı ola…

Lütfen yanlışı yanlış yerde aramayalım. Acaba millete karşı hangi vazifemizi eksik yaptık da kader-i ilahi bu başıbozukları bize musallat etti! Diye düşünmeyi de ihmal etmeyelim.

Düşünmekte fayda var elbet. Ancak şunu çok iyi bilmeliyiz ki; düşmanlık etmek bizim işimiz değildir. Zira düşmanlığa en çok layık olan düşmanlığın kendisidir.

Zordur bizim işimiz biliyorum. İnşa etmek elbette tahrip kadar kolay değildir. Büyük bir emek ve masrafla yapılan bir binayı on paralık bir dinamitle yok etmek birkaç saniyelik iştir.

Dikkat edelim büyük emeklerle düze çıkma noktasına gelen bu milleti dinamitlemek isteyenlere gafletimizle fırsat vermeyelim.

“Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfi hareket değildir. Rıza-yı İlâhî’ye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır; vazife-i İlâhîye’ye karışmamaktır. Bizler asayişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde; her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz."(B.S.N.) diyen üstadların sözlerine kulak verelim.

Yolda yürürken ayağımıza bir taş çarpsa kusuru önce kendimizde arayalım.

Ve…
İnadına eğitim, inadına gayret ve rıza-i ilahi için hizmet! Milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip bir gençlik yetiştirmek için ölesiye gayret!

Dua kardeşlerim dua… Eller karıncalanasıya dua, gözler kuruyasıya dua, yürekler titreyesiye dua!

Muhabbetle kalın… 


İzzet Irmak