Allah sevdiği kulunu hafız yapar?

3.04.2013 10:16:00
Allah sevdiği kulunu hafız yapar?


30 Mart 2013 Cumartesi günü Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) il başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara’daydım.


Her zaman olduğu gibi EHAD yine çok verimli, faydalı ve özgün bir toplantı gerçekleştirdi. İşte o toplantıdan bir köşe yazısının hacmi ölçüsününde notlar…

 

EHAD GENEL BAŞKANI ABDULKADİR SAĞLAM NELER SÖYLEDİ?


2013 yılının bu ilk toplantısı Pınar Eğitim Kurumlarının nezih binasında gerçekleşti. 40’ı aşkın ilden 110 kişinin iştirak ettiği toplantı Kur’an tilavetiyle başladı.


Yoklama ve başkanlık divanı sunumlarının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye EHAD genel başkanı Kurra Hafız Abdulkadir Sağlam geldi. İşte Sağlam hocanın konuşmasından satır başları:

 

- Hafızlar Allah’ın (cc) değer verdiği kimselerdir. Çünkü Allah sevdiği kulunu hafız yapar.

- Hafız sadece Kur’an-ı ezberleyen değil, esasen onu usulüne uygun olarak sahih bir şekilde okuyan  kimsedir.

- Yüce Kitabımız duvarda olursa musaf olur; okunur ve yaşatılırsa da Kur’an olur. İlahi kitap olan Kur’an beşer icadı olan nota, makam ve namelerle değil,talim tecvit ve kıraat ile okunur.


- Kur’an-ı Kerim’in iki boyutu vardır. Bir; mana boyutu. İki telaffuz boyutu. Manaya yönelip telaffuzu ihmal etmek de sadece telaffuza yönelip manayı ihmal etmekte doğru değildir. Şu husus unutulmamalıdır ki Kur’an-ı Kerim’de telaffuz temel,mana duvar,fıkıhta çadırdır. Kur’an-ı kerim kıraati sadece  tezinattan (sesle süslemekten) ibaret değildir. Sahih-i huruf vardır. Sıfat-i huruf vardır. Meharic-i huruf vardır. Tecvit vardır. Taalim vardır, mana vardır….vs..

Bu kitap hafızlığı anlatıyor!


- Hafız yetiştiren bir hocaya Allah yetiştirdiği hafız başına 80 yıllık bir  ömür sevap ve bereketi ihsan eder.

- İslam fert , cemaat, cemiyet, millet ve devlet dinidir. Yani bütün bunlarla ilgili sarsılmaz ilkeler ortaya koymuştur. Bugün maalesef inanan da huzursuz inanmayan da. İnanan neye, niçin ve nasıl inanacağını bilmediği için inanmayan da zaten inanmadığı için huzursuz. Biz Evrensel Hafızlar Derneği olarak bugünden yarına Kur’an-i ilimleri öğrenip öğreterek iyi bir hatıra bırakmak için çalışıyoruz.

EHAD NİÇİN KURULDU?

EHAD genel başkanı Kurra Hafız Abdulkadir Sağlam’ın ardından genel başkan yardımcısı Ali Özdemir kürsiye geldi ve özetle şunları söyledi:

“Kim ne kadar çok olursa olsun, çimentoyla  birleşmedikçe beton olamaz. Bir insanda ne kadar nitelikli olursa olsun bir organizasyon içerisinde bulunmadıkça kamil manada  aksiyoner olamaz.”

****

Bir şey yaparken sabırlı olmalıyız. Bambu ağacı ilk yıllarda yerinde sayar, ancak istikametle bakımı yapıldığında sadece 6 haftada 278 metrelik yüksekliğe ulaşır.

EHAD’ın üç ana hedefi vardır:

1-Hafız sayısını çoğaltmak,

2-Hafızları daha nitelikli hale getirmek.

3-Hayatın her anında hafızların yanında olmak.

Bülent Acun, izlenimlerini aktardı...