67 yaşındaki hem şair, hem öğrenci

28.03.2013 23:45:00
67 yaşındaki hem şair, hem öğrenci

Emine Genç, altmış yedi yaşında, hem şair hem ev hanımı. 

Bu yıl YGS'ye giren yaşlı adaylardan olan Emine Genç'in hayatı ve azmi görenleri şaşırtıyor. 11 yaşında şiir yazmaya başlayan Genç, Başbakan Erdoğan'ın da takdirini kazanmış bir isim. 

Ortaokulu dereceyle bitirip diplomasını dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik'in elinden alan yaşlı kadın, lise mezuniyetinde ise Başbakan Erdoğan'ın elinden diploma almak istediğini söyledi. Sınava gazetelerin verdiği soru kitapçıklarıyla hazırlanan Genç, matematik ve fen sorularında zorlandığını belirtti. 

Genç sınav sürecini şöyle anlattı: 'Bir de yanlışın doğruyu götürdüğünü bilmiyordum. Bu zararıma oldu. Benim için bu sınava girmek çok önemliydi, rahattım. Sınava tek başıma gittim. Uzun pasajları hiç zorlanmadan okudum, çünkü seri okumaya alışkınım. Oğlum ve kızım bilgisayar çağı çocukları olduğu için onlar uzun pasajlardan şikâyetçiydiler.'
 

Torunlar mezun sıra bende

Sınava, Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi'nde giren Emine Genç, kendisini yaşından dolayı eleştirenlere 'Ben tescilli gencim. Soyadım bile Genç' diyerek cevap veriyor.

Bugüne dek çok öğrenciyi üniversite sınavına girmek için teşvik eden Genç, torunlarını da okullarından mezun ettirdikten sonra bu kez sıranın kendisine geldiğini belirtti. Genç, üniversitedeki hedefinin ise İletişim Fakültesi olduğunu söyledi.

Haber:
Yeni Şafak Gazetesi